ЧАСТИНА 2 - Множення багатоцифрового числа на двоцифрове

Реклама:

Завдання 346. Із двох населених пунктів, відстань між якими 25 км, одночасно в протилежних напрямках відправилися два автобуси. Перший автобус їхав зі швидкістю 65 км/год, а другий — 70 км/год. Яка відстань буде між автобусами через 2 год? Розв’яжи задачу двома способами.

Завдання № 346 - Множення багатоцифрового числа на двоцифрове - ЧАСТИНА 2 - ГДЗ Математика 4 клас М. В. Козак, О. П. Корчевська 2021 - Частина 1,2


1 спосіб:

1) 65 + 70 = 135 (км/год) – швидкість віддалення;

2) 135 • 2 = 270 (км) – проїдуть разом за 2 години;

3) 270 + 25 = 295 (км).


2 спосіб:

1) 65 • 2 = 130 (км) – перший автобус за 2 години;

2) 70 • 2 = 140 (км) – другий автобус за 2 години;

3) 130 + 140 = 270 (км) – разом за 2 години;

4) 270 + 25 = 295 (км).

Відповідь: через 2 години відстань між автобусами буде 295 км.

Повідомити про помилку
Реклама: