ПОВТОРЕННЯ ТА УЗАГАЛЬНЕННЯ ВИВЧЕНОГО - § 4. Основні правила правопису

Реклама:

Вправа 4. Перепишіть речення, розкривши дужки й використавши лапки, де потрібно.

1. У багатьох ресторанах світу дуже популярна (К/к)отлета (П/п)о- (К/к)иївськи. 2. Смаколики (Л/л)ьвівської (К/к)ондитерської (Ф/ф)абрики (С/с)віточ любить не тільки малеча, а й дорослі. 3. Щосуботи ми всією родиною п’ємо (К/к)акао й ласуємо (Н/н)аполеоном у кав’ярні неподалік (С/с)офії (К/к)иївської. 4. Для приготування (Ш/ш)арлотки потрібні такі інгредієнти: (П/п)шеничне (Б/б)орошно, цукор, яйце (К/к)уряче, (В/в)ершкове масло, яблука й ванілін. 5. У подарунковому наборі були льодяники, печиво (Ш/ш)ахове й цукерки (П/п)ташине (М/м)олоко. 6. Щороку на (І/і)вана (К/к)упала наша родина влаштовує пікнік на (Д/д)ніпровому березі. 7. Ніхто з хлопців нашого класу не записався на (К/к)улінарний (Г/г)урток (П/п)ерепічка.


У багатьох ресторанах світу дуже популярна котлета по-київськи. Смаколики львівської кондитерської фабрики «Світоч» любить не тільки малеча, а й дорослі. Щосуботи ми всією родиною п’ємо какао й ласуємо «Наполеоном» у кав’ярні неподалік Софії Київської. Для приготування шарлотки потрібні такі інгредієнти: пшеничне борошно, цукор, яйце куряче, вершкове масло, яблука й ванілін. У подарунковому наборі були льодяники, печиво «Шахове» й цукерки «Пташине молоко». Щороку на Івана Купала наша родина влаштовує пікнік на дніпровому березі. Ніхто з хлопців нашого класу не записався на кулінарний гурток «Перепічка».

Повідомити про помилку
Реклама: