ЧАСТИНА 2 - Повторення вивченого матеріалу

Реклама:

Завдання 594. Із пункту А о 9 год ранку вирушила фура зі швидкістю 70 км/год, і одночасно їй назустріч з пункту В виїхав автобус. Вони зустрілися о 12 год. З якою швидкістю рухався автобус, якщо відстань між пунктами А і В становить 390 км?

• Розв’яжи задачу двома способами. 


t = 12 год – 9 год
v1 = 70 км/год
S = 390 км
v2 –
?


1 спосіб:
1) 12 – 9 = 3 (год) – час руху;

2) 390 : 3 = 130 (км/год) – v зближення;

3) 130 – 70 = 60 (км/год).


2 спосіб:
1) 12 – 9 = 3 (год) – час руху;

2) 70 • 3 = 210 (км) – проїхала фура;

3) 390 – 210 = 180 (км) – проїхав автобус;

4) 180 : 3 = 60 (км/год).

Відповідь: автобус рухався зі швидкістю 60 км/год.

Повідомити про помилку
Реклама: