Дізнаюся більше про іменник

Реклама:

Вправа 6

Щебетунчик дізнався про національні страви румунів. Прочитай і ти. Поясни, чим українські голубці відрізняються від румунських. Чи доводилось тобі куштувати страви румунської кухні?

Улюбленими національними стравами румунів є кукурудзяна мамалиґа й голубці у виноградному листі. Мамалиґа замінює румунам навіть хліб. Це круто заварена каша із кукурудзяного борошна. Ріжуть її вощеною ниткою або дерев’яним ножем на шматки й подають зі шкварками, сиром, грибами, смаженою рибою. Є й багато інших варіантів подачі мамалиґи.


Українські голубці загортають у листки капусти, а румунські - у виноградні листки.

Так, я була у Румунії. Мені сподобалась румунська чорба. Чорба - це дуже ситний суп з м'ясом.

Повідомити про помилку
Реклама:
-->